2011. június 29., szerda

Taylor, Alan: A második világháború okai - Jelenlegi ára: 1 995 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A második világháború okaiA könyv listaára: 2495 Ft. Leírás:
A II. világháború kirobbanásának távoli és közvetlen okai mindmáig vitatottak a népszerű angol történetíró már az 50-es évek elején megpróbálta - a maga polemikus, föltételezésekbe is bocsátkozó modorában - a kiváltó tényezők diplomáciai eredőit fölfedni. A rendelkezésére álló dokumentumok, források értelmezése után számos, politikai értelemben még ma is kínos kérdést tett föl. Például: az 1918/19-ben megalakult Csehszlovákia a maga pánszláv ideológiája és nemzetállami törekvése ellenére miért vállalta a hárommilliós szudéta-német kisebbséget? Vagy a nyugati hatalmak - a majdani antifasiszta koalíció államai - miért nézték tétlenül a náci diktatúra izmosodását és terjeszkedését? Hihető-e, hogy a világháború kirobbanásának minden felelőssége egyedül Hitlert terheli? Mert Taylor számára éppen ez az alapkérdés. Nézete szerint ugyanis a Führer nem akart totális háborút, csak a totális háború eredményeit akarta betakarítani - diplomáciai sakkhúzásokkal, fegyverkezési látszatkeltéssel, -idegháborúval-. Erre utalnak a források is, melyekből egyértelműen kiderül, hogy Hitler hatalomra jutásától, 1933-tól 1936 októberéig Németország nem is fegyverkezett, illetve nem jobban mint más országok. Hitler valódi dilemmája időrendi kérdés volt: előbb nagyhatalommá tenni Németországot és azután elindítani a keleti terjeszkedést, vagy fordítva? Taylor szerint a II. világháború okai földerítésében ez a legfontosabb kérdés. Mindazonáltal a hagyományos időrend szerint tekinti át a nemzetközi diplomácia két világháború közötti eseményeit: a versailles-i békeszerződések következményeitől a német terjeszkedés első állomásain át Ausztria és Csehország megszállásáig, majd 1939. szeptember 1-ig, Lengyelország lerohanásáig. Taylor a tények részletező áttekintése után arra a következtetésre jut, hogy a náci vezetés csak kis lépésekkel, -idegháború- folytatásával akarta célját, a német élettér kiterjesztését elérni. Ennek a fura hadviselé snek voltak - számukra sikeres - szakítópróbái az Anschluss, illetve a Szudéta-vidék megszállása. Hitler világosan látta, hogy a nyugati hatalmak bizonytalanok, kivárnak, nem akarnak fegyveres konfliktusba bonyolódni, a Szovjetuniót is maga mellé állította a Molotov-Ribbentrop paktummal. Taylor könyve nyilván nem hagyja hidegen a 20. századi európai történelem és diplomáciatörténet szakembereit, de a história iránt komolyan érdeklődőket sem. Gondolatébresztő kérdéseivel, eredeti következtetéseivel, fölzaklató hipotéziseivel és izgalmas, lendületes stílusával magával ragadja olvasóját. Az irodalomjegyzékkel, térképekkel és mutatóval kiegészített, monografikus fölépítésű kötet - nagy történelmi gyűjteményekben elhelyezhető. ISBN: 963-9193-14-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 995 Ft

Az aukció vége: 2011-07-01 10:40
. Taylor, Alan: A második világháború okai - Jelenlegi ára: 1 995 Ft

Fontos